Zenka – Nimanbegu dhe Abazoviqi përkrahin iniciativën e Brishës për nënshtetësi

07.12.2012 (komentet: 0)

Përfaqësuesit e Partive Shqiptare në Mal të Zi me të cilat ka kontaktuar Portali Analitika, konsiderojnë se Iniciativa e kryeministrit të Shqipërisë Sali Berisha, që të gjithë shqiptarëve në rajon t’u mundësohet të kenë shtetësinë e këtij vendi, është pozitive.

Zenka Abazoviq Nimanbegu Zenka   Nimanbegu dhe Abazoviqi përkrahin iniciativën e Brishës për nënshtetësi

 

Berisha ka deklaruar se do të kërkojë miratimin e ligjit, sipas të cilit të gjithë shqiptarët pa marrë parasysh në cilën pjesë të botës gjenden,do të kenë mundësi të kenë shtetësinë e vendit amë. Nënkryetari i Forcës Genci Nimanbegu dhe kryetari i UDSH-së Mehmet Zenka, kanë thënë se shqiptarët në Mal të Zi do të duhej të kenë shtetësinë e Shqipërisë, por të mos u merret ajo malazeze. Nimanbegu ka thënë se me kënaqësi do ta merrte shtetësinë e Shqipërisë dhe konsideron se iniciativa e kryeministrit të Shqipërisë është pozitive.

Edhe kryetari i UDSH-së Mehmet Zenka pajtohet me mendimin e Nimanbegut se iniciativa e Berishës është pozitive. Zenka ka thënë se ky është ndër vendimet më të rëndësishme që është miratuar gjatë 20 vjetëve të fundit për shqiptarët në rajon, dhe se shqiptarëve në Mal të Zi duhet t’u mundësohet dyshtetësia. Zenka ka theksuar se edhe të gjithë malazezet që jetojnë jashtë Malit të Zi do të duhej të kenë dy shtetësi.

Kthehu mbrapa

Shto koment