Në Austri- të reshura bore me trashësi prej 40 cm

16.10.2012 (komentet: 0)

Në Austri natën e kaluar ka arriur “ dimri" me të reshuar bore, trashësia e borës në disa pjesë të vendit ka shkaktuar probleme në trafik.

 

Në  Radstadt dhe Kriml  në krahinën e Salzburgut , u shfaq dita  e mbuluar me bore,  trashësia e sëcilës arriti  8 cm , ndërsa në malet Oertauern  dhe Sonnblick, mbulesa e  borës  ka arritur trashësinë madje  prej  42 centimetra.

Probleme ka pasur  në trafik në autostradë Tauernautobahn (A10) në hyrjen  veriore, ka pasur të reshura bore me një trashësi  35 cm, makinat pa pajisje dimërore kan rrqitur nga rruga, kan raportuar mediat austriake.

Gjatë natës kan ndodhur edhe aksidente por për fat të mirë  pa viktima, ku kishin shkaktuar ndërprerje të qarkullimit në autostradë.

Edhe hekurudhat austriake kan  pasur ndërprerje në  trafik  për shkak të borës dhe drunjëve  që kishin  rënë mbi rrugë.

Kthehu mbrapa

Shto koment